17 May 2016

LK DECENTRUM HOMESTAY : A WONDERFUL STAY IN BANGI, KAJANG, SERDANG, PUTRAJAYA

Ini adalah projek terbaharu Laila Kamilia. Asalnya idea ini tercetus ketika melawat rakan yang ditahan di ICU Hospital Serdang. Saya terbayangkan jika saya perlu menginap di sekitar untuk menjaga orang yang tersayang dan perlu hadir segera jika diperlukan di sisi mereka, bagi yang tinggal jauh. Lalu inspirasi menyediakan homestay ini terlekat di minda dan hanya baru-baru ini alhamdulillah dapat direalisasikan. 

Jadi, jika ada yang sedang mencari penginapan sekitar Bangi, Kajang, Serdang dan Putrajaya juga sekitarnya, LK DECENTRUM HOMESTAY ada menawarkan perkhidmatan yang selesa dan bertaraf hotel kepada yang berminat.

Sila rujuk kepada flyers di bawah untuk maklumat lanjut. 





Harga promosi sempena pembukaannya adalah serendah RM150 sehari.








Antara kemudahan yang disediakan di sini adalah Sky Park, kolam renang infinity, taman permainan kanak-kanak, kolam renang kanak-kanak, gymnasium dan kawasan berbabeque.


Ini #rumahjade Hehe... kepada yang telah membaca novel thriller Laila Kamilia bertajuk CINTA TOP SECRET dan BUNUHAN (CINTA TOP SECRET VERSI 1.0) tentu sudah berkenalan dengan hero novel tersebut, ejen perisikan antarabangsa bernama Jade. Jadi sesuai dengan citarasa Jade yang suka mengembara dan sentiasa perfectionist, apartment yang saya namakan Rumah Jade ini adalah dihias dalam mood rumah seorang spy. Kebanyakan elemen hiasan dalaman di sini, disuntik daripada imaginasi watak Jade dalam novel tersebut. Jadi jika berpeluang menginap di sini, pengunjung akan dapat menyerap semangat Jade (sebenarnya saya cuba menghias dengan memasukkan pelbagai elemen spy seperti rak penyimpanan senjata Jade tetapi tentulah tidak releven kepada pengunjung kan? ) hehe... 

Insyaa ALLAH dalam novel ke-10 saya, CINTA TOP SECRET 3, saya akan memperkenalkan Rumah Jade ini dan memasukkan beberapa scene di dalamnya. Sementara itu, saya tinggalkan anda dengan dekorasi kediaman Rumah Jade.









Ruang menonton ini ada perkhidmatan Astro. Jika ada tetamu tambahan, ruang sofa biru itu boleh dijadikan tempat tidur.



Selain daripada hiasan dinding wall paper yang bertemakan kembara dunia, saya turut menggantung beberapa gambar di dinding kediaman Jade dengan beberapa lokasi daripada scene di dalam novel seperti Venice dan London.


Kediaman ini tidak menawarkan dapur untuk memasak tetapi pengunjung boleh memanaskan makanan di dalam microvave dan memasak air panas (tea facilities dan peti ais turut disediakan).


Kediaman ini boleh menempatkan 4 orang dewasa pada satu masa. Jika memerlukan ruang tidur tambahan, sofa bed dan toto turut disediakan.

Kepada yang ingin menginap di sini, boleh juga hubungi nombor 0177141500 untuk tempahan. Waktu check in adalah pada jam 2 ptg dan check out jam 12 tengahari.

Kami mengharapkan anda gembira menginap di sini dan semoga segala urusan anda sepanjang penginapan ini dipermudahkan dengan LK DECENTRUM HOMESTAY insyaaALLAH.

11 February 2016

SINOPSIS C1NT4 TOP SECRET VERSI 1.0


Jade yang ditugaskan dalam misi pengeboman di Sydney Harbour, Australia dipanggil balik secara tiba-tiba pada saat kes itu menjadi tumpuan dunia. Namun ia kemudiannya membawa Jade dalam misi menyelamatkan seorang ejen bernama Olga yang ditahan di Penjara Qincheng, Beijing sebuah penjara maximum security iaitu sebuah penjara paling sukar ditembus keselamatannya. Fokus Jade kini terbahagi dua dalam misi berbeza.
Ketika di Beijing, Jade telah terlewat tiba. Kematian ejen Olga kerana serum hijau Domenev membawa kepada satu pembongkaran melibatkan konspirasi urusniaga berlian antarabangsa di mana ejen Olga terlatih khusus untuknya.
Jade menuntut bela atas kematian Olga menjejak hingga ke Venice di mana kisah cinta Jade-Olga berputik. Bersama Zed, Jade merentas Mongolia, Rusia dan Belgium dalam membongkar misi konspirasi berlian. 

02 February 2016

Lagu Cinta C1NTA TOP SECRET 1.0 : 11 JANUARI

Lagu GIGI, 11 Januari dipilih kerana inilah tarikhnya Jade dan Olga akan bertemu di Venice. Layanz...

Azam 2016! LAILA KAMILIA yang baru insyaaALLAH

Hanya 17 entri 2015! Dan tahun baru datang lagi... Azam baru? sudahpun masuk sebulan di 2016 dan laman sesawang LK berabuk lama nampaknya.

Hmm... sangat sibuk, super duper bz. Tahun 2015 saya rasa saya bekerja 2 kali ganda. Awal tahun ni baru dapat bernafas sedikit. 2015 kebanyakan masa saya fokus kepada beberapa perkara peribadi yang sedang berjalan. Kepada yang dekat dengan saya, pasti tahu perkembangan terkini saya. InsyaaALLAH saya mensasarkan untuk kembali menulis 2016!

Alhamdulillah permulaan yang baik dengan kemunculan antologi aksi BUNUHAN yang memaparkan cerita prequel C1NT4 TOP SECRET dalam satu daripada 4 kisah di dalamnya. Kepada yang bertanya adakah ianya sambungan novel sebelumnya, jawapan saya, ia kisah sebelum novel C1NT4 TOP SECRET. Jadi ia adalah koleksi wajib baca kepada pembaca yang sudah jatuh hati kepada watak dua ejen Jade dan Zed. Kepada yang mahu mendapatkannya, boleh pesan terus daripada penulis-penulisnya dengan ekslusif fridge magnet ye! Jika berkesempatan, saya ceritakan tentang novel ini lagi. 



Azam saya 2016 hanya ada satu! Saya nak kurangkan kesibukan. Saya mencuba! Doakan saya berjaya! 

11 November 2015

PROGRAM CUTI SEKOLAH DISEMBER 2015

Cuti sekolah akan datang, pelbagai aktiviti telah dirancang untuk manfaat anak-anak. Antaranya melukis, mewarna batik, kraf tanah liat, pertandingan futsal padang, bengkel penulisan kreatif, membuat coklat, menghias cupcake, kelas memasak kuih apam polkadot, jahitan manik, penggayaan shawl, henna, kelas make-up, kraf, projek sains dan lain-lain lagi senarainya masih panjang, insyaaALLAH, tunggu saja pengumumannya nanti. Tujuan utama LK mengadakan aktiviti ini adalah untuk memberi pengalaman berharga anak-anak dan mengisi masa lapang dengan aktiviti dan ilmu berfaedah di masa terluang mereka. 

Selain daripada bengkel-bengkel dikendalikan guru-guru berpengalaman dan bertauliah yang mengenakan sedikit bayaran, kami juga akan mengadakan beberapa kelas percuma. Kelas mana yang percuma? Ya, nantikan juga pengumumannya nanti.

Yang penting, cuti sekolah kali ni, anak-anak tak la asyik mengadap TV dan main games. Sentiasa updates dengan berita-berita terkini daripada LK. Sila Like FanPage Laila Kamilia dan W4WOW ye sayang-sayang! Yang jauh dari Bangi tu boleh saja joint kalau2 datang bercuti ke KL.

Tempah segera sebelum terlambat!




10 November 2015

(EKSKLUSIF!!!) James Bond (007) Premiere di Berlin

Pertama kali saya mendapat tahu Bond Premiere akan diadakan di Berlin adalah melalui web Hotfm minggu lepas yang menganjurkan peraduan kepada pendengar bertuah yang akan diterbangkan khas untuk ke Premiere di Berlin. Setiap kali filem Bond yang baru dilancarkan, ia akan mengadakan Tayangan Perdana di Potsdamer Platz. Sebenarnya kami sudah 2 kali ke sana, berjalan-jalan di Sony Center di Potsdamer Platz dan mencari peninggalan Tembok Berlin yang masih lagi terdapat di kawasan tersebut.

Bila sudah tahu James Bond akan datang, maka dalam kepala, 'Apa salahnya menambah satu lagi pengalaman dalam hidup.' Maka 3 November itu selepas solat Maghrib jam 4.40 petang, saya dan anak-anak memulakan perjalanan ke sana. Hari sudah gelap dan hujan gerimis. Suhu rasanya bawah dari 7 darjah. Kami kuatkan semangat kerana dah bersiap sakan. Perjalanan harus diteruskan! Kita tidak harus patah semangat (kata si ibu memberi semangat pada anak-anak). Hakimy awal-awal dah mengalah. Baru 3 minit berjalan sudah nak berdukung, namun ku gagahkan jua kaki ini melangkah.

Kami tiba di Zoologisher Garten jam 5.30 petang. Menunggu abang yang habis kelas sekitar 5.30 juga. Dalam 15 minit, abang dah sampai. Kami meneruskan perjalanan 6 stesen lagi ke Postdamer Platz. Sampai di sana, mak ai... orang dah beratur sepanjang red carpet. Mestilah kat luar pagar. Jam baru menunjukkan angka 6. Awal lagi ni sedangkan aturcara dijangka bermula jam 7.00 malam. Kami menunggu di depan pintu masuk. Rasanya port tu memang cantik sebab ada kerusi dan budak-budak ni boleh naik atasnya. Dari cakap-cakap pengawal keselamatan tu, Daniel Craig akan masuk betul-betul di hadapan kami, sebab jalan raya kat tepi bangunan tu aje.

Saya pandang pengawal keselamatan itu. Saya lihat dia bercakap sesuatu dengan menggunakan alat perhubungannya sambil terjenguk-jenguk ke arah jalan raya. Agaknya dah nak sampai, fikir saya. Saya tengok jam, sudah 7.00 malam. Tapi rupanya bukan. Yang ada di depan jalan, kereta limosin putih yang panjangnya memang saya tak pernah nampak kat Malaysia. Entah siapalah yang turun (saya bukan kenal sangat artis Hollywood ni).

Tapi lepas tu pengawal tu bagi kami masuk ke sebelah kanan supaya kami isi bahagian red carpet yang di sebelah kanan yang kosong. Kami masuk dan berdirilah menanti Daniel Craig yang entah bila akan tiba. Peminat sudah menjerit bila nampak artis kegemaran mereka lalu di red carpet. Saya? Langsung tak kenal siapa. Setakat melihat saja di hadapan khalayak, artis tu akan berselfie dan tandatangan autograf. Satu yang saya tengok beza dengan artis di Malaysia, artis sini memegang kamer kita dan dia yang mengambil gambar itu bersama kita. Jadi gambar itu lebih jelas dan ada personal touch.
Suasana malam di Sony Centre semakin riuh. Mujurlah anak-anak saya cukup sporting malam itu. Orang ramaipun mereka rileks aje dan turut sama teruja (ini berkat latihan yang cukup berada dalam situasi ramai orang ni haha).

Saya dah siap dengan video cam dan buku untuk diautograf di red carpet. Sebelahnya suasana malam itu, di Sony Centre.

Berhadapan dengan Sony Centre, diletakkan poster besar Filem 007 Quantum of Solace dan di tengahnya ada pentas besar. Di sinilah semua artis dan krew utama akan diambil gambarnya oleh jurugambar majalah dan diwawancara oleh wartawan dari seluruh stesen TV dunia.

Giant poster dan pentas utama (banyak sangat cahaya jadi kamera amatur ni tak dapat ambil gambar cantik).


Akhirnya jam 7.30 malam Daniel Craig muncul. Ingatkan dia akan berjalan dari tempat kami mula-mula tunggu, rupanya dia ada dalam konvoi kereta Audi yang masuk. Sebaik kereta itu berhenti. Dia keluar. Dia membetulkan butang sut blazer (seperti di dalam filem Bond lakonannya) dan turun mendapatkan peminatnya di sebelah kiri. Dia menandatangani autograf dan mengambil gambar bersama peminat. Peminat yang berada di sebelah kanan sudah terjerit-jerit memanggil nama Daniel Craig. Sekejap saya tengok, abang yang ada di sebelah sudah hilang. Dan saya memegang kedua-dua anak teruna saya takut hilang ditelan kegilaan peminat Daniel Craig.

Inilah dia Danial Craig yang ditunggu-tunggu. Tak adalah hansome manapun (memang saya dah lama tahu) tapi bakat lakonan dia yang sangat saya kagumi.


Oh! Rupanya si suamiku yang tercinta itu sudah mendapat hasilnya. Tada!

Beginilah situasi abang dengan Daniel Craig menurut cerita dia hehe:
"Do you have a camera with you?" tanya Daniel. Abang sepantas kilat menyerahkan kameranya kepada Daniel dan dengan memegang kamera di tangan kanannya, Daniel terus mengambil gambar mereka berdua. Agaknya disebabkan terkejut dan excited dengan pelawaan Daniel bergambar, abang terus menjerit "Allllright...!" Itu yang ternganga lebih tu.
"Thank you Mr. Craig", jerit abang.

Bila dah dapat bergambar dengan Mr. Bond maka misi pertama sudah tercapai. Oh! Saya belum dapat tandatangan autograf Daniel. Itu misi ke dua. Abang sudah merakam suasana malam itu dengan kamera video. Saya dan anak-anak pergi ke belakang pentas. Kami merakam suasana malam itu untuk disimpan dalam memori kami. Sesekala kami asyik melihat skrin besar yang menayangkan gelagat Daniel Craig bersama peminatnya. Gambar perjalanan majlis malam itu dari atas pentas juga turut ditayangkan. Wanita yang menjadi komentar malam itu agak cantik juga. Dia memakai pakaian hitam dan make upnya nampak natural.

Lampu-lampu kamera memancar bersimpang-siur. Jurukamera bersama kamera yang besar, sibuk membawa tangga kecil supaya mereka boleh mengambil gambar pada spot yang bagus. Ada juga temuramah oleh stesen TV di belakang pentas. Dalam masing-masing sibuk, saya terpandangkan pintu belakang Cine Star di mana tayangan perdana bakal berlangsung itu dibuka bagi membolehkan peminat masuk. Saya dan anak-anak masuk dan dapatlah spot baik punya di lobi panggung.


Daniel menandatangani buku autograf saya. Itulah tandatangan Mr. Bond kita.

Semasa Daniel berada di depan saya dan menandatangani buku autograf (buku kuliah abang), saya macam tak boleh berfikir dah. Agaknya sebab dalam kepala saya cuma nak bagi misi mendapatkan tandatangannya. Masa tu dia bercakap dengaan kami.

"Watch out for the children down here!" jerit Daniel. "Hello boys!" Dia senyum kepada Hardy and Hakimy. Dan masa tu abang tengah sibuk menahan orang daripada menolak anak-anak kami. Kamera ada pada dia. Kenapalah otak saya lembap berfikir. Kalau saya bagi kamera itu pada Daniel tentu kami dapat bergambar dengannya anak-beranak. Itulah kesilapan terbesar saya malam itu!




Tak dapat bergambar dengan Mr. Bond maka saya dan anak2 bergambarlah di depan posternya.... Malam itu satu kenangan dan pengalaman baru dalam hidup dapat dikutip. Ia akan jadi kenangan pada kami sekeluarga. Bertemu, bertentang mata dan bercakap dengan Mr. James Bond 007!

Posting pertama 4 November 2008. Dipost semula sempena tayangan SPECTRE 2015.

25 October 2015

PROGRAM CUTI SEKOLAH NOVEMBER-DISEMBER 2015 : DIBAWAKAN KEPADA ANDA OLEH W4WOW @ LAILA KAMILIA XTIVE HOUSE

Cuti sekolah akan datang, pelbagai aktiviti telah dirancang untuk manfaat anak-anak. Antaranya melukis, mewarna batik, kraf tanah liat, pertandingan futsal padang, bengkel penulisan kreatif, membuat coklat, menghias cupcake, kelas memasak kuih apam polkadot, jahitan manik, penggayaan shawl, henna, kelas make-up, kraf, projek sains dan lain-lain lagi senarainya masih panjang, insyaaALLAH, tunggu saja pengumumannya nanti. Tujuan utama LK mengadakan aktiviti ini adalah untuk memberi pengalaman berharga anak-anak dan mengisi masa lapang dengan aktiviti dan ilmu berfaedah di masa terluang mereka. 

Selain daripada bengkel-bengkel dikendalikan guru-guru berpengalaman dan bertauliah yang mengenakan sedikit bayaran, kami juga akan mengadakan beberapa kelas percuma. Kelas mana yang percuma? Ya, nantikan juga pengumumannya nanti.

Yang penting, cuti sekolah kali ni, anak-anak tak la asyik mengadap TV dan main games. Sentiasa updates dengan berita-berita terkini daripada LK. Sila Like FanPage Laila Kamilia dan W4WOW ye sayang-sayang! Yang jauh dari Bangi tu boleh saja joint kalau2 datang bercuti ke KL.

Untuk pengumuman pertama, saya persembahkan Kelas Kraf Cikgu D. Berikut adalah infonya. 



Kelas Kraf Cikgu D memang menarik untuk anak-anak. Tandakan di kalender untuk aktiviti menyeronokkan ni. Mana tau lepas pergi kelas, anak-anak kita boleh buka bisnes online sendiri jual headband, hairclip dan brooch yang comel-comel berkat asuhan cikgu comel kita Cikgu D. Jom manfaatkan cuti sekolah anak-anak kita dengan ilmu bermanfaat. Daftar segera sebab tempat terhad bagi memberi peluang Cikgu D membimbing lebih personal touch! Hanya 10 orang peserta sahaja! Cepat sebelum lambat! 

Alamat : No 3-1, Jalan Impian Putra 1/4, Taman Impian Putra Bangi, Selangor. Highway Plus- Exit tol Putra Mahkota. Whatsapp 0175401500 untuk mendaftar.


20 October 2015

INILAH WAJAH BABY LAILA KAMILIA 2015 : SINAR SEPUTRA EDISI 2/2015 SIMPLY EXTRAORDINARY

Salam sayang!

Tahun di mana tiada novel baru. Saya mengharapkan antologi aksi CINTA TOP SECRET akan terbit tahun ini tetapi angan-angan tidak menjadi kenyataan. Saya dikhabarkan antologi aksi itu tidak dapat diterbitkan dan dijadual semula untuk diterbitkan tahun 2016. Lalu saya terima kenyataan yang tahun ni saya memang tidak ada buku. Titik!

Tahun ni saya habiskan kebanyakan masa dengan Majalah Sekolah Edisi ke-2. Alhamdulillah, tahun ni saya dapat melangsaikan kerja saya sebagai Penyelaras Majalah Sekolah untuk tahun ke-3. Saya mengharapkan semoga hasilnya memuaskan hati semua warga SKBSP. Inilah wajah-wajah teaser SINAR SEPUTRA EDISI 2/2015 dengan tema SIMPLY EXTRAORDINARY. Terima kasih kepada semua terutama wanita-wanita besi di sebalik pembikinan majalah sekolah ini, team kreatif guru-guru SINAR SEPUTRA 2015 dan anak-anak comel sidang redaksi. Semoga ALLAH mempermudahkan urusan kalian di masa depan. Amin.






Untuk yang terakhirnya. Terimalah hasilnya dengan redha. Bagi pihak Sidang Redaksi, saya menyusun jari memohon maaf atas kekurangannya. 











LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...