04 January 2008

Sunway Pyramid berwajah baru

Persembahan piano live menghiburkan pengunjung. Semuanya baru dengan dekorasi dalaman yang cukup moden dan menarik.
Cuba teka ini apa? Tandas wanita! Saya tersesat tidak percaya ini tandas sebenarnya.
Lampu akan bertukar merah bila kawasan parkir telah diisi, hijau sebagai tanda masih kosong. Saya jumpa sistem parkir begini di semua shopping mall di Singapura dan tak sangka di Malaysia juga ada.
Menunjukkan bilangan parkir yang masih kosong. Rasanya di parkir Berjaya Times Square, sistem parkir juga begini tetapi tidak secanggih di Sunway Piramid.
Muka yang cukup letih tapi saya nak juga merakam gambar di sini. Dekorasinya memang superb!


Kami ke Sunway Piramid, pada 2 Januari 2008. Tujuannya untuk mencari wireless internet router tapi bukan itu saja, kami sempat juga menonton I'm Legend.
Sudah lama kami tidak ke sini. Terakhir sekali semasa malam terakhir mengandungkan Hariz. Malam itu kami menonton Fun with Dick and Jane. Esoknya saya terus melahirkan Hariz. Abang kata sebab malam tu saya gelak kuat sangat melihat aksi lucu pelakon kegemaran saya, Jim Carey lalu Hakimy langsung tidak sabar nak keluar (tak cukup bulan 8 bulan setengah). Sekarang usia Hariz dah nak masuk 2 tahun hujung bulan ini.
Sekarang tak perlu menempuh kesesakan kerana Sunway Piramid menyediakan laluan dari lebuhraya terus ke kawasan parking seperti di KLCC. Pertama kali tengok kawasan parkir yang dilengkapkan dengan peralatan pengesan parkir, saya sudah teruja. Bila sah masuk ke dalam... lagilah... Dekorasinya superb!
Jika ada kelapangan, bolehlah berkunjung lagi ke sana. Dulu saya pernah berangan nak main ais ski di sana tapi sampai sekarang langsung tak pernah tercapai. Kalau takut... sampai bilapun tak akan rasa pengalaman baru... Agaknya angan-angan itu akan terus jadi angan-angan walaupun Sunway Piramid berwajah baru lagi beberapa tahun lagi. Tahniah Sunway Piramid untuk rebranding yang cukup menakjubkan....

2 comments:

Lily Haslina Nasir said...

cantiknya rumah baru ni.... mana shout box....

laila kamilia said...

oh sudah ada... contractor belum pasang...rumah belum siap sepenuhnya..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...