16 October 2008

Dhiya Tag Laila!

Rules:
1. The rules of the game get posted at the beginning
2. Each player answers the questions about themselves
3. At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog

Starting time: 3.46pm
Name : Haslina binti Kamaluddin
Sisters : 2 prpn saje
Brothers : 2 lelaki saje
Shoe size : 5 (rasanya kalau kanak2 yg kaki besar sama je saiz ngan saya)
Height : 153cm

Where do you live : Berlin, Jerman
Have you ever been on a plane : Mestila (takkan nak kayuh perahu atau jalan kaki datang sini)
Swam in the ocean : pernah (boleh tahanla pengalamannya.... tapi masih takut2 lagi)
Fallen asleep at school : kat sekolah rasanya tak pernah...jarang kot... tapi kat maktab pernahla masa dengar ceramah...bosan....(dan dah tua...)
Broken someone’s heart : hahahhaha (malas nak cerita)
Fell off your chair : pernah masa form 3 dan std 6 rasanya (saya selalu kena buli)

Sat by the phone all night waiting for someone to call : yup terutamanya kalau abang x balik-balik lagi dan dia kata dah on the way tapi x sampai-sampai
Saved e-mails : depends pada email2 yang penting n best saja
What is your room like : mmm... bergantung juga bilik kat sini ke kat rumah kat BSP. Yang pasti mesti ada komputer/laptop
What’s right beside you: peta subway Berlin
What is the last thing you ate : nasi, telur masak pedas yang entah apa-apa rasa, sup tulang ayam turki dan sayur campur yang best

Ever had...Chicken pox : Masa dalam pantang Hakimy. Siksa ya amat sebab terlalu mendengar kata/petua orang dolu-dolu. Boleh saya lurus bendul percaya, chicken pox tak ada ubat...last2 sendiri merana
Sore throat : Kadang-kadang (bukannya penyanyi pun)
Stitches : Caeserian bersalinkan Hakimy (entah dia jahit ke dia gam....)
Broken nose : tak pernah
Do you believe in love at first sight : percaya sangat2
Like picnics : tengok keadaan dan di mana lokasinya

Who was/were...The last person you danced with : anak-anak
Last made you smile : sembang ngan kawan kat sype
You last yelled at : tak ingat (saya kan perempuan yang lembut dan bersopan santun...ahaks tapi merempit)
Today did you...
Talk to someone you like : sudah tentu
Kissed anyone : mestilah ada
Get sick : selalu selsema (cuaca sejuk sangat kat luar)

Talk to an ex : nope. pass is pass.
Miss someone : ramai... kat Malaysia
Who do you really hate: saya kalau tak suka kat seseorang gerenti boleh tahu sebab tak pandai nak cover.... terutamanya kalau orang tu kerjanya suka cari salah orang
Do you like your hand-writing : tak sebab terlalulah cantiknya
Are your toe nails painted : takla
Whose bed other than yours would you rather sleep in : makla
What color shirt are you wearing now : oren (tadipun baru lepas makan buah oren)

Are you a friendly person : memang, Pah Bedah. Tapi biasa saya akan tahu bila nak bercakap dan bila kena diam. Biasa kalau tak kenal saya mesti ingat saya ni pendiam dan sopan santun
Do you have any pets : tak ada.
Do you sleep with the TV on : jarang tengok TV tapi kalau sampai tidur depan TV mesti sebab tengok bola sepak
What are you doing right now : Menjawab soalan 'tagged' yang terlalu banyak ni.
Can you handle the truth : alhamdulillah setakat ni boleh lagi.
Are you closer to your mother or father : mak
Do you eat healthy : hmmm...campur-campur

Do you still have pictures of you & your ex : tak de
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : suami dan Hardy
Are you loud or quiet most of the time : ikut situasi.
Are you confident : yup

5 things I was doing 10 years ago
1-kat u final year
2-first time naik kpl trbg pi Sarawak
3-tambah rumah mak, ganti bumbung baru
4-crammed tangan jawab 2 paper esei pada hari yang sama (1 paper 4 esei)
5-pi Mahkamah Syariah, lawat budak juvana untuk paper Family Laws etc.

5 things I would do if I were a billionaire
1-ada perniagaan sendiri
2- ada rumah anak yatim dan remaja bermasalah
3-semua yang terdekat dengan saya akan goyang kaki
4-keliling dunia
5-ada charity foundation sendiri

5 of my bad habits
1) suka ambil mudah semua perkara terutama yang berkaitan dengan abang sebab bagi saya dia rakan paling memahami, jadi take for granted perasaan dia kot...mesti ingat alah...dia mesti faham punya
2)lembut sangat dengan orang sampai orang pijak kepala
3)selalu harap dapat treat yang sama dengan treat kita pada orang
4)suka update blog (hahaha...macam takde kerja lain nak buat)
5)bertangguh siapkan novel (waaaa bilalah manuskrip baru nak siap?)

5 places I've lived/living
1) Teluk Intan, Perak
2) Serdang, Selangor
3) Kota Bharu, Kelantan
4) Putrajaya
5)Bandar Seri Putra, Bangi, Selangor

5 people I tag
1-Illiana
2-Kak Meen Zulaikha (sebab hari tu dia tag saya)
3-Fatin Nabila
4-Zainab
5-Rinn
time completed :4.36 pm (sambil chating, sambil tidurkan anak...hehehe alasan orang lambat siap)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...