21 October 2008

Kereta Baru Saya : Made in Germany

Abang Idrose pesan beli Mercedez atau BMW bawa balik Malaysia. Belumpun dua minggu di sini, saya sudahpun menunaikan pesanannya....

Tada! Inilah dia kereta baru saya.... Cantik tak?

Di sini plastik untuk membeli barang tidak disediakan. Masa kat Malaysia kita siap buang-buang lagi plastik kalau shopping kat Carefour. Kat sini dah bayar, barang-barang kena masukkan ke dalam beg masing-masing. Kira memang satu siksaan kalau nak membeli barang tapi tak ada beg. Lagi payah sebab tak ada kereta yang memerlukan kita naik bas turun bas/tram/subway.
Ada satu hari, Fida bawa saya ke Pasar Turki. Di situlah saya beli kereta tu dengan harga Euro 10,00. Masa tu semangat nak membeli barang menyala-nyala. Beli barang sampai tak ingat dunia. Almaklum bila dah jumpa barang dapur yang kita nak di Asian Market Vein Lhoi (macam nama Vietnam je) di bumi yang turun salji ni. Bila balik, sementara nak tunggu abang habis kelas jam 3.00 ptg, saya naik ke rumah Fida. Fuh! Berpeluh ketiak, rasa nak patah pinggang. Kerana saya harus mengangkut kereta saya untuk di parking di tingkat 4 apartment Fida! Tak payah bayangkan barang lain yang ada dalam kereta tu, cukuplah kalau saya kata antara barang yang saya beli adalah beras yang beratnya 5 kilo! Itu baru naik, turun pun sama juga siksanya. Cuba bayangkan pula Fida dan Abang Chik yang mengangkat beras 20 kilo ke apartment mereka.... Esoknya saya rasa nak demam. Dan Fida sudah gelakkan saya!

2 comments:

Eka Fahara said...

heheheheheh hahahahhhaha Canggih BMW kau!Make sure bawa balik BSP., akak nak pinjam pulak!!!!

laila kamilia said...

kalau muat beg saya angkut...dan kalau tak ranap lagi kerana mengangkut beras 20kg...hahahaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...