25 October 2008

Laptop meragam kena virus


Kepada semua pengunjung blog, saya minta maaf kerana blog ini mungkin akan bersawang dalam tempoh beberapa ketika kerana laptop saya diserang virus. Saya tidak boleh menaip kerana keypad saya telah menjadi huru-hara. Tekan k keluar a, tekan m keluar o. Inipun saya kena tekan fn sambil menaip. Jika anda ada solution kepada masalah ini, harap dapat bantu saya pada kadar segera. Terima kasih atas budi baik anda.

3 comments:

YaNa said...

may b masalah keypad tu. akak dah try tukar numlock key? cuba buat fn+num lk then try press keypad atau press num lk then try press keypad. kalau tak ok, akak cuba pergi ke setting dan adjust setting untuk keypad.

YaNa said...

satu lagi cara, akak beli external keypad untuk laptop. kalau kat sini harga tak mahal, dalam rm15-30.

YaNa said...

dan lagi... akak download antivirus dan cuba clean virus tu. caranya macam saya ajar dulu, gi download.com dan buat try an error pada setiap antivirus tu. sebabnya, setiap antivirus tak sama function utk mencuci virus-virus yang berlambak sekarang ni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...