19 January 2009

KEMBARA EROPAH: Kembali ke London

Ke mana nak berjalan? Di kepala sudah terakam beberapa spot yang perlu kami kunjungi sebelum balik. Antaranya Buckingham Palace. Hari ni tiada changging of guard. Terpampang di depan pintu masuk istana. Jadi bila kami sampai dalam 12 tengahari (kerana kami ke Tower of London dulu pagi itu) tak adala rasa terkilan sangat....(waktu pertukaran lebih kurang jam 11). Tapi orang memang ramai....Dan kami terpaksa menapak agak jauh juga... Tak macam Istana Negara yang kedudukannya betul-betul kat depan jalan raya...

Habis berjalan tetiba je perut rasa lapar. Walau sudah dialas dengan makanan ringan nampaknya perut saya memang sudah tidak boleh berkompromi langsung hari ini. Sepatutnya kami ambil gambar di Kessington Palace dan sekitarnya tetapi disebabkan perut yang dah tak boleh nak makan saman, maka kami pun singgah ke Malaysian Hall. Itu gambar muka orang lapar dan di bawahnya gambar Hardy yang sudah kenyang...


Kami meneruskan perjalanan ke Hard Rock Cafe sebelum pulang bersiap-siap untuk menonton bunga api sempena Tahun Baru!

Gambar-gambar sekitar Tower of London yang kami sempat rakam pada waktu pagi...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...