21 December 2010

Jalan-jalan Cari Makan : Nasi Kandar Line Clear-Pulau Pinang

tengoklah panjangnya orang beratur, kalau tengah lapar kena beratur panjang macam ni memang rasa macam nak makan semua orang yang kat depan kita....hahaha

Kalau pergi ke Pulau Pinang, tak sah kalau tak pekena nasi kandar. Lalu setelah sekian lama tak ke sana, sempat juga singgah baru-baru ini. Saya dapat peta lokasi dari siapa lagi kalau tak orang piau Penang, kak Eka Fahara. "Senang aje Laila, nampak panggung wayang India tu kat situla," katanya dengan semangat (kak Eka kalau dengar ada orang nak pi Penang, memang dia semangat lebih sikit, hahhaa). Setelah dua kali pusing, baru boleh parking sebab jalan memang sesak. Restoren ni memang kat tengah-tengah bandar, jadi tak hairan kalau ia menjadi tempat strategik cuma agak tersorok sedikit.

Mak aiiiii! Bila sampai je kat depan restoren, itulah reaksi pertama saya. Punyala panjang orang beratur, nak cari tempat duduk lagi satu hal. Sudahnya kami membahagikan tugas. Abang beratur dan saya bawa anak-anak cari port baik punya. Hehehe...dah namanya ramai orang. Bila dah sesak, hangatla pulak. Tapi demi nak merasa Line Clear, kugagahkan juga. Mujur Hana tak buat perangai....

Akhirnya setelah berada hampir setengah jam, dapatlah kami merasa masakan Line Clear itu. Rasanya ok, nasi kandar tentu boleh dibayangan rasanya kan? Pilihan banyak, harga boleh tahan...berbaloi dengan makanan. Cuma.... hangat dan pedas hingga ke telinga. Bagi yang jenis tak tahan pedas macam saya dan anak-anak, memang mengganggu kosentrasi makan. Tapi bagi yang jenis makan cili padi pun boleh sengih...inilah syurga makanan! Hahaha.... Apapun tidak rugi mencuba!

2 comments:

nurkass said...

mmg beratur panjang kak laila..pernah keluar dlm jalan2 cari makan..hehe

laila kamilia said...

nurkass-kalau panjang sangat x larat jugak nak tunggu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...