18 July 2011

PAKEJ JALAN-JALAN KE BANDUNG, INDONESIA

Sudah 2 kali saya ke Bandung. Banyak yang menarik di sana. Malah saya merasakan ke Bandung lebih menyeronokkan dari ke Jakarta. Kepada yang selalu mengikuti blog saya, tentu telah membaca catatan perjalanan saya ke Bandung sebelum ini.

Jadi jika ada sesiapa yang teringin ke sana, boleh mengikuti mana-mana pakej dari agen pelancongan. Kira kalau inilah kali pertama anda ke sana, mengikuti pakej membantu anda pergi ke semua tempat wajib di Bandung. Tambangnya pun taklah mahal sangat berbanding dengan pengalaman yang akan anda rasai. Berikut adalah iteneri yang biasa bagi agen apabila anda ke sana.

 makanan yang berbeza sedikit dari di Malaysia

factory outlet sesuai untuk orang yang rajin shopping

ITENARY  BANDUNG TRIP 

HARI PERTAMA : KUALA LUMPUR – BANDUNG + SHOPPING (L/D)




Berlepas dari LCCT Kuala Lumpur dengan pesawat Airasia  jam 09:40pagi. Dijangka tiba di Hussein Sasteranegara International Airport jam 10:45pagi. Makan tengahari di restoran tempatan.  Membeli-belah di Jalan Riau yang terkenal dengan factory outlets nya seperti Rumah Mode, Heritage, Cascades, The Summit, For Men, The Stamp dan The Secret.. Daftar masuk ke hotel. Makan malam di restoran tempatan.


HARI KEDUA : BANDUNG – PASAR BARU (B/L/D)




Selepas sarapan pagi di hotel, hari yang ditunggu-tunggu oleh semua peserta untuk membeli belah. Membeli-belah di Pasar Baru yang merupakan syurga membeli-belah di Kota Bandung. Disini peserta berpeluang mendapatkan Baju Kurung, Kain Batik, Kain Sutera, Telekung dan juga ole-ole Bandung. Makan tengahari di Pekan Baru dan sambung membeli belah semula. . Kembali ke hotel. Makan malam di restoran tempatan. Kembali ke hotel.


HARI KETIGA : BANDUNG + TANGKUBAN PERAHU (B/L/D)




Selepas sarapan pagi di hotel, lawatan diteruskan ke gunung berapi Tangkuban Perahu yang menjadi simbol Bandung. Perjalanan mengambil masa sekitar 1 jam. Di puncak gunung ini, peserta berpeluang melihat sendiri keindahan alam semulajadi yang cukup indah dengan suasana yang cukup nyaman. Makan tengahari di restoran tempatan (Kg Daun) yang terkenal dengan masakannya yang enak. Kembali ke Kota Bandung. Membeli-belah di Jalan Setiabudi dan Cihampelas yang terkenal dengan barangan berjenama pada harga murah. Juga Donatello Shoes House bagi membeli pelbagai jenis kasut pada harga murah. Makan malam di restoran tempatan. Kembali ke hotel.


HARI KEEMPAT : BANDUNG TOWN(B/L/D)




Selepas sarapan pagi di hotel, peserta akan di bawa ke Cibaduyut yang terkenal dengan barangan kulit dan Cihampelas Jeans Store Toko Tiga. Makan tengahari di restoran tempatan.  Membeli-belah di factory outlets  Jalan Dago seperti Grande, Episode, Edward Forrer, Natural dan banyak lagi.. Makan malam  di restoren tempatan dan kembali ke hotel.


HARI KELIMA : BANDUNG – KUALA LUMPUR (B)




Selepas sarapan pagi di hotel, peserta akan dibawa ke tempat mendapatkan ole-ole Bandung seperti Kue Lapis, Brownies, Kartika Sari dan Amanda. Selepas itu dibawa ke Hussein Sasteranegara International Airport bagi meneruskan perjalanan pulang dengan pesawat Airasia jam 12:00tghari. Dijangka tiba di LCCT Kuala Lumpur jam 03:05petang. Lawatan Tamat.

Pakej yang ditawarkan agen sekitar RM1200 (dewasa), RM800 (kanak-kanak 2-12 tahun), RM200 (kanak-kanak 0-2 tahun) sahaja termasuk :
1. Tiket kapal terbang Air Asia - termasuk bagasi up to 15kg (pergi), 20kg (balik) - (tertakluk kpd caj bahan api)
2. Pengangkutan di sana
3. Hotel dan sarapan pagi
4. Makan tengahari dan malam di restoren tempatan
5. Tiket masuk ke Tangkuban Perahu (Gunung Berapi)

ps-harga tiket berubah2 berdasarkan harga semasa. Selamat melancong!

28 comments:

Adzriel @ Liza AB said...

teringin kak liza nak ke sana juga.

laila kamilia said...

apa lagi kak...boleh bayar 3 x ni

Anonymous said...

Salam... Boleh bayar 3x ke?
Next year ada lagi tak?

Anonymous said...

emm dh booking gn member..rate adik ni jauh lebih murah dri yg saya nk g 1st dec nie...sabar jew lar...next time kot leh joint..tQ 4 info

nor said...

Salam, date yg lain ade x? yg awal lg ke?

aimi said...

salam..
date utk pakej next year ada x?

Tiera Nordin said...

Salam, sy nk tanya kalau utk group travel 22 orang ujung tahun 2013 ada buat tak? Bole bg info? boleh e-mail sy hye_yul90@yahoo.com.my. TQ~

Syaffrin Syirin said...

Salam Kak,

Saya nak pergi April this year. Boleh tak bagi info package yg bleh cover almost tempat2 kat Bandung.

Bleh email kat saya yer...ms_sherien@yahoo.com.sg..

Thanks

ajasamah said...

salam....
boleh emailkan kat saya pakej2 untuk ke bandung bulan nov. 2012 ni tak... tq

ajasamah said...

lupa nak tinggalkan email... email saya ajasamah@gmail.com

tq

ajasamah said...

salam....
boleh emailkan kat saya pakej2 untuk ke bandung bulan nov. 2012 ni tak... tq

CiK AiDa said...

salam, kak.aida here.sy dh email akak tuk mintak quotation....waiting for ur reply...tq in advance:-)

rahim 505 said...

untuk 2012 ada tak

pali ss said...

salam, kak, sy student malaysia kt bandung ni :)
Kalau nk sewa kereta boleh la roger sy..

Ni lebih kurang macam ni : (Centre kereta di Bandung)


DALAM KOTA = Rp350 000(supir+ mobil) Kalau plus minyak+parkir (Letak je la dulu dalam Rp30k parkir, minyak = Rp 70k). Tempat2 seperti FO dago, Riau, Pasar baru. Jadi total ALL IN kereta Rp450-500k (RM161-179) UNTUK tempoh 15 jam. Dikasi extra 2 jam.

Tangkuban perahu lain sket sebab jauh makan minyak lebih = Rp 350 000 (supir+ mobil) Kalau plus minyak+parkir (Letak je la dulu dalam Rp30k parkir, minyak = Rp 100k). Jadi total ALL IN kereta Rp500-550k (RM179-196) UNTUK tempoh 15 jam. Dikasi extra 2 jam.

LUAR KOTA(Jakarta/bogor/puncak/kawah putih) = Rp 400 000 (supir+ mobil) Kalau plus minyak+parkir (Letak je la dulu dalam Rp50k parkir, minyak = Rp 150k, Toll = Rp120k). Jadi total ALL IN kereta Rp700-750k (RM250-268) UNTUK tempoh 15 jam. Dikasi extra 2 jam.

EXTRA 1 JAM = RM10

Contact fb/email = parisvanjawa@yahoo.com FADLI

laila kamilia said...

maaf ya kerana saya tidak lagi menguruskan pakej ini. kepada pali, terima kasih insyaAllah kalau ada yang melihat entri ini pasti menghubungi anda....

Anonymous said...

assalamualaikum.....akak laila..
saya student di malaysia n insyaAllah oktober ni saya n kawan2 akan ke bandung dan jakarta...boleyh akak antarkan email akak kpd saya..sebab banyak nak tanya...terima kasih sangat2 kerana sudi membantu..:)
email:ashraf.lemon@gmail.com

dian_citra_watiyahoo.com said...

salam kenal,,, klo gantian cerita ttg KL gmn? sya mo kesana bulan mei ne,, mksi yaa

FaRa AhMaD said...

saya nak tanya pakej ke bandung end of june 2013 utk 8 org ada x?

adrianiku said...

FYI NEED RENT CAR IN BANDUNG?

RENTAL CAR IN BANDUNG NEW AVANZA 2013

PAKET MURAH : RP 450.000 / 136 RM
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT

NEED HOME STAY
NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT / 281 RM
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY

CALL OT TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com


http://malaysiabandung.com/

Anonymous said...

You need to combine practicality and personal touch in the gifts.
Take a few of your child’s books to the store with you and load up the pack, to see if it will be comfortable.
If you have very large lenses, they probably won't fit, but for a couple of extra lenses, you can design the interior to hold your equipment.

My webpage - http://Radioceara.net78.net

Anonymous said...

The last and final type are White South Sea Pearls,
which source from regions of Australia and are considered to be the priciest and some of the most valuable
in the world. Tahiti, the largest island, serves
as the group's center of commerce, and not as a pearl growing mecca. Akoya pearl necklaces have then on become symbols for beauty and elegance and one of the most popular pearls the world over.

Check out my web site; necklace

Anonymous said...

If you are interested in enhanced functionality, you will find that
this Personal Heart Monitor watch may be what you are searching for.

They choose brand name designer watches that double as status symbols.

Some economical brands include Invicta watch and Orient watch, and then the price can reach into
the very expensive range depending on the embellishments or the prestige of a specific brand.


Feel free to visit my web blog; http://www.finedining.chrisedwardsdesigns.co.uk/index.php?option=com_blog&view=comments&pid=517347&Itemid=0

Anonymous said...

If you are interested in enhanced functionality, you will find
that this Personal Heart Monitor watch may be what you are searching for.
They choose brand name designer watches that double as status symbols.
Keep in mind, that there are certain watch makers, who demand top dollar, for their
watches.

My homepage http://Tamductho.com/oxwall/blogs/post/6359

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


nammi tour said...

visit us at namirent.blogspot.comif you need bandung city tour or just rent for a car

Salzianna Salleh said...

as salam...sy nak pergi dgn family, dec 2014 ni...boleh bg sis info agen yg adik ikut?

~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

Pre order bagelen @ brownies kartika sari dan amanda fresh from bandung.
Whatsapp ina 0192633431

~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

Pre order bagelen @ brownies kartika sari dan amanda fresh from bandung.
Whatsapp ina 0192633431

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...